Tribune Operatie BRP 2016: “We gaan de BRP afmaken”

Publicatiedatum: 20 december 2016

Hoe wordt een huwelijk straks - na de duale periode - verwerkt in de BRP? Op de Tribune Operatie BRP 2016 werd voor de bijna 750 bezoekers een klein tipje van de sluier opgelicht. De derde editie van dit evenement werd dit jaar gehouden in De Rijtuigenloods in Amersfoort en stond vooral in het teken van de Burgerzakenmodules (BZM) en afnemerssystemen van leveranciers.

Operatie BRP heeft de afgelopen periode belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van de functionaliteiten voor het bijhouden van de persoonsgegevens. De bijhouding voor Huwelijk en Geregistreerd Partnerschap (HGP) is als eerste dienst ontwikkeld en ook grotendeels afgerond. HGP is daarmee ook een blauwdruk voor de ontwikkeling van overige reguliere bijhoudingsfuncties, zoals afstamming, overlijden en naam en geslacht. De complexe aspecten die bij bijhouden aan de orde zijn (zoals fiatteren, duaal bijhouden, in onderzoek zetten) zijn namelijk voor alle bijhoudingen gelijk.

De BRP gaat er komen

De centrale boodschap van de Tribune 2016 was dan ook helder: de BRP gaat er komen. "Het belangrijkste is dat we de BRP af gaan maken," benadrukte Cor Franke, gedelegeerd opdrachtgever van Operatie BRP. "We zijn al een heel eind met de ontwikkeling, maar hebben nog een aantal zaken te maken en te testen. Zorgen dat de BRP er komt, dat hij in gebruik wordt genomen en dat we onze doelstellingen realiseren. Daar ligt komende periode onze focus."

Animatiefilm huwelijk

Met behulp van een animatiefilm werd voor de bezoekers van de Tribune alvast een tipje van de sluier opgelicht. In de film werd de gehele keten van een huwelijk in de BRP getoond: van huwelijksvoorbereiding en registratie in een Burgerzakenmodule via vastlegging in de BRP tot mutatielevering aan en raadpleging door een afnemer. In deze film werden kregen bezoekers tevens een beeld van de BZM’s van de leveranciers Centric, Exxellence, Gemboxx, PinkRoccade en PROCURA en het afnemerssysteem van T&T. Cor Franke gaf tussen de beelden door tekst en uitleg over onder meer de complexiteit van de bijhouding tijdens de duale periode.

Workshops

Daarnaast verzorgden alle leveranciers in hun eigen rijtuig op de informatiemarkt workshops en demonstraties van hun BZM’s en afnemersystemen. Operatie BRP en Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) gaven enkele workshops over de autorisatie, gegevens en diensten in de BRP voor de afnemers niet zijnde gemeenten. KING verzorgde in samenwerking met de NVVB en RvIG diverse workshops over Baseline 2 en de Synchroniciteitstoets.

Downloaden

Hieronder kunt u alle presentaties en workshops van Operatie BRP, RvIG en KING/NVVB:

Operatie BRP - Aansluiten op de BRP in vogelvlucht


Operatie BRP - Autorisatie, gegevens en diensten in de BRP


RvIG – Synchronicateitstoets


KING/NVVB - Baseline 2

Rijksdienst voor IdentiteitsgegevensKINGNVVB