De eerste 3 ′, 3′-cyclische CAMP ELISA ter wereld

De cGAS-cGAMP-STING-celsignaleringsroute speelt een cruciale rol in de antivirale en antitumorimmuniteit en bemiddelt auto-immuunreacties. Disregulatie of afwijkende activering van de route door zelf-DNA is naar voren gekomen als een onderliggende oorzaak van tumorigenese en auto-immuunziekten. Aangezien de cruciale rol van cyclische dinucleotiden in de pathofysiologie steeds meer naar voren komt, worden nieuwe instrumenten ontwikkeld om deze signaalroutes te bestuderen. Dit bericht introduceert de nieuwste ELISA die op de markt is uitgebracht.

Cyclische dinucleotiden zijn de meest voorkomende tweede boodschappers in bacteriën en moduleren verschillende cellulaire activiteiten in prokaryote cellen. In zoogdiercellen binden 3’3′-cGAMP en zijn eukaryote analoog 2’3′-cGAMP geproduceerd door cGAS, STING (stimulator van IFN-genen) en induceren vervolgens TBK1-IRF3-afhankelijke productie van IFN-β. Hier is de cGAS-cGAMP-STING DNA-detectieroute een belangrijke activator van de aangeboren immuunrespons op vreemd of schadelijk natuurlijk DNA.

Arbor Assays, gedistribueerd door tebu-bio in Europa, ontwikkelde de eerste immunoassay voor het meten van 2’3’-cGAMP (K067-H1 / H5, H1D) in modelsystemen voor STING-activering. Een recente studie van Volkman et.al. citeert het gebruik van deze 2’3′-cGAMP ELISA om nucleaire cGAS-bindende motieven te analyseren. De nieuwste assay, 3 ′, 3′-cyclische GAMP ELISA (K073-H1 / H5), kwantificeert nauwkeurig 3’3-cGAMP in bacteriële of eukaryote cellysaten met behulp van een eenvoudig en handig ELISA-formaat. Deze innovatieve en waardevolle instrumenten zullen een beter begrip geven van de rol die cyclische dinucleotiden spelen bij gezondheid en ziekte.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *